Neste opptreden

Julekonsert
Hamar Domkirke
8. des 2020

 

 


Furneskoret - ... det lille ekstra

 

Linker

 Furneskoret på facebook

Vi har en egen vegg under Facebook, følg linken over.

 Norges Korforbund

Vi er medlem der og hører til 
regionen NK Hedmark.

Grasrotandelen

Vi er registrert der og støtt oss gjerne.
Aktiver vha SMS og send
GRASROTANDELEN 979146612 til 2020.Jakten på det lille ekstra, 31.01 - 2.2.2013

Dette var vår store opplevelse vinteren 2013, som mange Furnes-patrioter og sangglade venner fikk med seg! Forestillingen "2320 - jakten på det lille ekstra!" ble så mye mer enn musikk og sang. Det var også kjærlighet til - og nostalgi for bygda, uttrykt i ord og bilder.

Her er presentasjonen som ble brukt før konsertene:

Konserten er produsert i anledning  korets 80 års-dag, og i "Jakten på det lille ekstra" gjør vi stas på Furnes-bygda, stellet vi kjæm i frå. Det har seg nemlig slik at vi i Furneskoret har som motto å hente fram det lille ekstra når vi synger for vårt publikum. Men hva består egentlig det lille ekstra i og hvor kommer det fra? I løpet av dette bursdagsåret har vi vært på intens jakt både i oss sjøl og rundt om på bygda for å bli litt klokere på "det lille ekstras" bestanddeler. Har vi funnet svaret?

Vi har fått god hjelp av bygdas egen forfatter, Ove Røsbak. Han har skrevet lune og artige tekster om alt fra grusveger og kumløkk til bæssmorhus oppi åsa. Regissør Jonas Kippersund har sydd det hele sammen og resultatet er ei forestilling på ekte furnesdialekt om bygdas  egenart, slående utsikt og hemplassens evige melankoli!

Samarbeid med Ove Røsbak

Ove Røsbak har skrevet flere av tekstene som danner grunnlag for forestillingen den 31.januar. På 80 års-dagen til koret overleverte han materialet. Her sammen med dirigent Heidi Granlund.

 

 

.

Sist oppdatert mandag 10. juni 2013 15:38